Parsel Sorgulama: Nasıl Yapılır ve Nasıl Kullanılır?

2023 yılında, parsel sorgulama sürecinin teknoloji ile entegrasyonu bu işlemi çok kolaylaştırdı. Böylece tapu ve kadastro bilgilerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde erişebiliyoruz. Bu işlem, CBS parsel sorgulama, tapu parsel sorgulama ve ada parsel sorgulama adı aldında e-devlet ve TAKBİS sistemi üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Günümüzde tüm bu işlemleri online olarak yapabiliyoruz. Bu ne demek? İnternet bağlantısı olan bir bilgisayar ya da akıllı telefon aracılığıyla işlemler çok kolay.


Parsel Sorgulama 2023 Bilgileri 

Bu işlem hızlı, güvenli ve online olarak iki farklı şekilde yapılabiliyor. Böylece herhangi bir devlet dairesine gitmenize gerek kalmıyor.

Sorgulama ekranı üzerinden işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden parsel sorgularken öncelikle kimliğinizi doğrulamanız gerekiyor. T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Sonra Tapu Bilgileri Sorgulama sayfasında sizin üzerinize kayıtlı olan tüm parsel bilgilerine ulaşabiliyorsunuz.

Sayfadaki “Taşınmaz Listesi” tablosunda sizin kimlik numaranızla eşleşen parseli görebilirsiniz. Ayrıca il, ilçe, mahalle, taşınmaz tipi, haritada uydu görüntüsü ve diğer detayları görebilirsiniz. Eğer taşınmazın parsel numarasını bilmiyorsanız bunu da e-Devlet üzerinden öğrenebilirsiniz.

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi üzerinden sorgulama işlemi için herhangi bir kimlik bilgisi girilmesi gerekmiyor. Sisteme giriş yapan herkes istediği herhangi bir parseli görebiliyor. Ayrıca çevresindeki komşu parsellerin detaylı görüntülerine erişim sağlayabiliyor.

Ada parsel sorgulama programı ve mobil uygulamaları için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. Bu linkler üzerinden telefonunuza uygulamayı indirdikten sonra kullanması çok kolaydır.


Paylaş

Değerli Değişim, Türkiye'nin Takas Platformu Takastan.com ile Başlar!


Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir